Läkarbesök avklarat

Nu har jag äntligen varit hos min läkare för att kontrollera alla födelsemärken som jag oroade mig för. Det var fyra stycken som jag varit lite extra observanta mot, och nu fick jag min dom.

DSC_0024

Min fantastiska läkare började med att undersöka alla födelsemärken med en speciell lampa som lyste upp samtliga märken på mikroskopisk nivå. Detta är en ny teknik som jag inte har varit med om tidigare.

För några år sedan, var det en annan melodi.
Varje födelsemärke som visade sig vara utanför ”ramen” opererades bort för att sedan skickas till patologen. Det gjorde såklart att man fick flera fula ärr, och som kunde visa att man inte hade farliga förändringar. Med ett ärr som kvitto.

Idag blev jag glatt överraskad att undersökningen var lite mer djupgående med en stark lampa som utredningsmetod för varje märke, och jag kunde få svar ganska omgående vad som var fel, rätt och naturligt.

~ De fläckar som jag har haft problem med som kliat, blöder och har ojämna former med olika färger, var ofarliga. Det kallas för förändringar som åldringar får, så jag får helt enkelt rätta in mig i ledet och erkänna att jag börjat bli gammal.

Hon berättade för mig att mina födelsemärken på ryggen kan liknas med farliga malignt melanom då förloppet är detsamma. Växer fort samt ändrar färg och form. Men med den nya tekniken så kunde hon direkt urskilja vad dessa märken är, utan att behöva operera bort, vilket jag är tacksam över. Såklart.

DSC_0029 (1)

Men, trots att det jag misstänkte inte var farligt, så hittade hon ett födelsemärke som inte såg ut som det skulle på armen. Ett som jag aldrig någonsin ens reflekterat över som finns på armen. Det hade märkliga kanter och var färgat när hon tittade på det, så nu väntar vi på svar om det behövs ta bort eller inte. Det är så pass litet att det inte utgör hot, men det är verkligen viktigt att ALLA ni där ute kollar upp era födelsemärken med jämna mellanrum. Det på bilden har jag inte ens tänkt på, medan hon direkt reagerade över just detta.

Men jag är iallafall glad i hågen, då jag var helt säker på att de på ryggen var alldeles för avvikande för att vara av god karaktär.

Idag har jag dessutom tagit helt ledigt, så jag ska fokusera på att städa, dammtorka och bara göra hemmasysslor. För det behövs..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s