Kärlek till second hand

Jag måste verkligen slå ett extra slag för att shoppa med kärlek.
Det har jag gjort senaste tiden, och jag har hittat en nisch som verkligen är som ett beroende. Nämligen att besöka butiker med second hand.

Det finns en uppsjö av second hand, och alla har en egen väg att gå. Företagen finns det som sagt många av, men det som jag brinner lite extra är när det finns ett hjärta bakom organisationen. Myrorna är en av dessa.

Tänk så fantastiskt att överskottet går till behövande människor, och att frälsningsarmén gör ett storstilat arbete med att verkligen stå upp för detta genom att sträcka ut sin hand. Fantastiskt! Tycker jag, och jag tror inte att jag är ensam om att verkligen tycka så. Stort wow, igen, att överskottet går till behövande. Det värmer verkligen in till hjärteroten.

Att handla med hjärta är verkligen det som gör allt så roligt, men att man sen trillar över fynd är såklart en bonus! Idag var en sådan dag.
Allt från Myrorna handlade jag i Jakobsberg som ligger i gallerian. Jag har dock en bredvid där jag bor på Sveavägen (Adolf Fredriks Kyrkogata 5-7)

DSC_0037.JPG

Många som känner mig, vet att jag är ett fan av just Arabia. Ett fantastiskt porslin, där många designers varit med och ta fram fantastiska motiv till kopparna. Många reflekterar ofta ”Mumin” som nämnare när Arabia kommer på tapeten, men det finns så mycket mer i deras sortiment, både med och utan samarbeten. Jag är dock extra svag för mumin av någon märklig anledning. Det känns så långt bort för mig stilmässigt, men det är något förtrollande över just dessa fantastiskt inspirerande och hjärtliga motiv.

Men, jag har köpt en mugg som jag inte visste var just Arabia. Jag tyckte bara att motivet var fantastiskt, men när jag köpt den så inser jag att jag har en underbaring i min samling!

Fiskars gjorde i samarbete med Arabia en mugg 2009. Är den inte vacker så säg?

DSC_0039

Sen har vi nästa sköningar nedan som också har plats i mitt hem.
Underbara plåtburkar som jag älskade vid första ögonkastet.

DSC_0041

Kolla bara på motiven så förstår du. En klassiker som man ser och du har med säkerhet sett dessa burkar hos många. Men, att inte köpa dem är som att kasta en trisslott med tre framskrapade klöver i soporna. Allt handlar inte om pengar. Ett värde är att man faktiskt köper något man tycker om, och dessa burkar är säkert inte värda mer än några kronor styck, men kärleken är mer värd i dessa godingar. Se bara på bilden ovan. LOVE!

DSC_0043

Till sist så vill jag presentera Eiffeltornet! Världen gulligaste lilla detalj i hemmet som står stadigt som inredningsdetalj i hemmet och bara är fint. Att en så liten detalj kan göra så mycket är underbart. När jag såg detta lilla Eiffeltorn fick jag först lite ont i magen. Inte av huvudbry att det inte skulle få en plats hemma hos mig, men för terrorattacken som hände i Paris för några år sedan. Jag förstod då, i mitt hjärta, hur viktigt det är att hjälpa andra människor och skydda varandra mot ondska. Så denna billiga lilla pjäs blev direkt en del av min shoppingkorg. Myrorna står för något så fantastiskt och det är att hjälpa andra människor. Vilket jag gärna ville bidra lite extra med just med detta Eiffeltorn som en symbol hemma hos mig.

varldensstorsta2018.jpg

Ett tips som ni alla ska få av mig som har missat den stora loppisen som äger rum snart, är den på Solvalla (Sundbyberg/ Solna) Världens största loppis! Jag och Maria har bokat in detta och det ska verkligen bli så roligt att gå runt och se alla underbara små objekt som man aldrig ser i handeln. Ni vet.. När Old goes New…

obs: Jag vill inte blanda ihop Second Hand och Loppis.
Det är två skilda saker. Men det förstår mina fina läsare är jag övertygad om.

Läs mer om mina favoriter nedan:
Arabia
Myrorna
Loppis Solvalla

Inlägget är inte sponsrat eller i samarbete trots länkar

Handla A.L.L.T.I.D med omtanke, och tänk inte på vad du får utan vad du ger vid ett köp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s