Vetegräs

Har du använt vetegräs någon gång?
Det gör jag varje dag, men det är en smak man inte kan vänja sig med. Tänk dig hur doften av fiskmat är och applicera det till en smak. Precis så är smaken av vetegräs. Men det finns fantastiska effekter av vetegräs så jag kommer aldrig sluta med denna ”superdryck”

Jag brukar varje morgon hälla upp ett glas med kallt vatten och blanda 3 små skedar med detta pulver. Effekterna av detta är så bra, och jag tipsar alla att köpa sig en påse med vetegräs.

Jag köper mitt vetegräs på Coop, och det är inte dyrt! Tror en påse kostar kring 30-40 kr, och det räcker i evigheter.

DSC_0093.JPG

DSC_0094.JPG

1. Motsvarar kilovis med grönsaker

Vetegräs innehåller upp till 70% klorofyll och detta gör det till en fantastisk blodbyggare. Klorofyllets molekylstruktur är nämligen nästan identisk med våra röda blodkroppars. Skillnaden är att klorofyll binder till magnesium (grönt) medan de röda blodkropparna binder till järn (rött).

Klorofyll finns i alla gröna växter, men i vetegräs finns dessutom över 100 andra nyttigheter som vi behöver och om det odlas i ekologisk jord tar det upp 92 av de 115 kända mineralerna.

En vetegrässhot på 4 cl motsvarar klorofyllet i ca 1,2 kg grönsaker!

Man behöver inte vara rädd för överdosering. Man har inte ännu kunnat nå en toxisk dos klorofyll för varesig människor eller djur.

2. Bromsar åldrande

Klorofyll innehåller superoxiddismutas (som också finns i röda kroppar) som är en stark antioxidant. Den tar hand om fria radikaler som bland annat gör att vi åldras snabbare.

Det kan även läka ärr om det intas dagligen i 7-8 månaders tid.

3. Renande

Vetegräs är den mest renande juicen av alla. Den slår till och med morotsjuice och andra grönsaks- och fruktjuicer.

Klorofyll bromsar tillväxten av skadliga bakterier. Det gäller både inuti kroppen och utanpå. Bland annat är det bra mot eksem och kliande hud.

Det skyddar även mot skador från strålning och driver ut droger och gifter ur kroppen. Till och med mot tungmetaller är den effektiv.

4. Tar bort dålig lukt

Vetegräsjuice fungerar som ett tvättmedel för kroppen och tar bort dålig andedräkt eller annan oönskad kroppslukt.

5. Bra för organen

Klorofyll har visat sig ha otroligt fina effekter på hjärtats, blodkärlens och de inre organens funktion. Det sänker ett högt blodtryck, ökar cirkulationen i kapillärerna och är bra mot alla möjliga blodåkommor.

Det hjälper även matsmältningen om man låter vetegrässhotten ingå i måltiden.

Klorofyll renar också levern som har en viktig uppgift i att ta hand om fettlösligt slagg och dylika toxiner i kroppen, göra om dem till vattenlösliga och skicka dem ut ur kroppen.

Tarmen och de inre organen mår också väldigt bra av att tillsätta vetegräsjuice i lavemang.

6. Klarare tankar

Vetegräs är väldigt rik på syre och hjärnan, alla celler och all vävnad i kroppen behöver syre för att fungera optimalt. När de får mycket syre, tänker vi klarare, immunförsvaret fungerar och cellerna förnyas som de ska.

7. Energidryck

Här har vi den ultimata energidrycken! Stärkelsen i vetegräs är samlad superenergi och tas upp inom 20 minuter eftersom det krävs väldigt lite energi för att komma åt näringen. Perfekt efter ett träningspass.

8. Tillfredsställer matbegäret

Eftersom kroppen får i sig klorofyll motsvarande 1,2 kg grönsaker per shot så stängs hjärnans appestat av. Appestat är en funktion i hypotalamus som går igång när kroppen behöver mera näring så  att vi blir (eller förblir) hungriga, men som stängs av när näringsnivåerna är tillräckligt höga i blodet.

Vetegräsjuicen stabiliserar också blodsockernivåerna och är bra för diabetiker.

9. Smärtstillande

Skölj munnen med vetegräsjuice i 5 minuter vid tandvärk. Det drar ut bakterier från tandköttet. Man kan öven gurgla med vetegräsjuice om man har halsont.

10. Ökar fertiliten

Infertila kor sätter man vetegräsdiet. Klorofyllet som är rikt på magnesium, bygger enzymer som återställer sexhormonerna.

11. Behåller hårfärgen

Vetegräs håller bort gråa hår.

12. Bli en superhjälte

Genom att dricka vetegräsjuice varje dag kan man känna hur styrkan och uthålligheten ökar. Immunförsvaret får en riktigt boost och man känner hälsan och spiritualiteten växa och får en holistisk känsla av välmående. Man känner sig som en superhjälte, helt enkelt!

*information tagen från www.morotsliv.com

En tanke på “Vetegräs

  1. Härligt! 😀
    Men jag håller med om att pulverversionen har en ganska otrevlig smak. Jag använder hellre pulvret i smoothies eller liknande där smaken inte blir lika tydlig.
    Däremot färskpressat vetegräs – det smakar gott! 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s