Att vara tidsoptimist

Vilken dag det blev!
En dag som startade med en kopp kaffe i lugn och ro innan det var dags att åka till lagret och förbereda en leverans inför nästa vecka. Som tur var fick jag hjälp av Mr. D

Jag är en tidsoptimist. Jag vet det.
Men, jag kan trösta mig i detta fall med att jag inte riktigt förstod vilket arbete det var att märka 5000 tändsticksaskar med EAN-koder. Ett riktigt arbete ligger bakom, och man kan inte förstå förrän man sitter där och jobbar under tidspress.

DSC_0098

Varje kartong innehåller 120 tändsticksaskar, men det är inte så enkelt som det låter, för man måste först plocka ut 12 innerkartonger och sedan plocka ut 10 tändsticksaskar. Dessa eanmärks styckevis på baksidan och sedan tillbaka i innerkartongen och sedan tillbaka i stora lådan.

DSC_0095.JPG

DSC_0099.JPG

Allt detta har jag beräknat skulle ta cirka två timmar.
Det tog minst sex timmar.
Jag är ofantligt glad att deras sortiment inte är svarta och vita askar utan endast gråa. För hade vi varit tvungen att även jobba med svarta och vita hade det börjat växa ut gråa hår..

Men nu är det klart och kunden kan snart få den kompletta leveransen av dessa till ett nyöppnat varuhus som snart slår upp portarna.

Jag lutar mig ändå lite tillbaka då jag läst att tidsoptimister lever längre och lyckligare. Och, med tanke på mitt sätt att se saker ur mitt egna tidsperspektiv så kommer ni få stå ut med mig i många år. Gammal och lycklig!

Bra va? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s