Säsong för solglasögon

Äntligen är det dags för säsongen när man kan gömma sig bakom solglasögon. Det är verkligen räddaren i nöden när man egentligen känner sig trött, för bakom ett par snygga solglasögon kan alla bli osynliga.

Idag plockade jag fram mina fyra favoriter som ruvat i garderoben i väntan på att solen skulle komma fram.

solglasögon gucci.JPG

Den klassiska bågen från Gucci är för mig en trogen följare. Av någon anledning har jag aldrig lyckats att lägga bort dessa, trots att jag är omöjlig när det kommer till solglasögon-effekten. Att tappa bort, glömma bort eller krossa i väskan.

11216805_1612958388968234_2214318375891335009_n
Denna båge verkligen gillar jag. Den känns så klassisk att den aldrig går ur tiden.

solglasögon Cartier

Men solglasögonen från Cartier är ett kapitel för sig. Dem andas verkligen 80-tal med som form, men inget från Cartier går ur tiden tycker jag. Designen blir trots en dänga från 80-talet lika starkt läcker trots att det är 2018 nu. Dock ska jag erkänna att jag har varit ganska snål med att använda dessa. Mestadels för att jag är så rädd om dem.

Solglasögon Tomford

Senaste inköpet som jag gjorde 2017 var mina Tom Ford. Jag fastnade mest för att glasen känns som vanliga glasögon då man ser igenom hela vägen, trots att de är fullt UV-skydd. Dem känns lite vågat häftiga. And I like that!
Jag tror att dessa kommer segla upp som säker favorit i år om solen väl kommer fram..

Solglasögon Prestige

Men man behöver inte bara kolla på designbrillor, det finns så många fina på budgetnivå. Dessa från märket Prestige fick jag som en gåva för några år sedan när jag köpte linser hos Lensway och jag gillar dem. Superlätta och det känns inte alls att man använder dem. Bara för att det är en billigare båge är det inte en slit och släng variant. Tvärtom så är dem så lätta att man blir lite extra rädda om dem.

Vad använder du för solglasögon på sommaren?
Har du också ett tiotal som du har i reserv om några skulle försvinna? Eller som jag, bara för att byta stil lite då och då..

 

2 reaktioner till “Säsong för solglasögon

 1. Väldigt snygg samling du har!
  Tänk dock på att den absolut viktigaste tidpunkten att använda solglasögon är när solen står lågt = lyser oss rakt in i ögat. Vilket ironiskt nog är alla andra årstider än just sommaren😅 Så på med dom redan nu! Kram

  Liked by 1 person

  1. Åh du har så rätt Linda! Jag är väl ganska sämst här, för jag har dem för utseendets skulle och slarvar med UV-tänket.. Ska bättra mig..
   kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s