förebilder – vad hände?

Hej fina du,

Idag tänkte jag skriva om något som jag tycker är viktigt. Nämligen förebilder..

Hur många av oss har inte haft olika förebilder under tiden vi växt upp. Förebilder har alltid varit en oundviklig parantes i våra liv.

Många av våra förebilder under livet har varit vackra, framgångsrika eller bara helt enkelt någon som står oss nära som hjälp oss genom livet eller hejat lite extra när vi varit i startgropar att göra något vi tror på..

Vad betyder ordet framgångsrik? Vem överlever att bli just en förebild?

Jag tänkte bottna lite extra i detta med mina tankar kring ovan tre ”scenarion”

1: Vackra

När du var liten hade du garanterat affischer på dina idoler på väggen. När jag var liten handlade det om Ann-Nicole Smith och Back Street Boys.

I grabbarnas rum var det inramade bilder på utvikningstjejen Ann-Nicole Smith som gjorde att män körde av vägen när hon prydde HM reklamerna på vägarna i sina underkläder. Minns ni det?

Hon var döden ordagrant! Bilderna var inte bara vågade utan helt nya i sin tid. Inte många företag visade upp modeller på detta sätt. Det skapade annonser, virala flöden och hon blev född som just Ann-nicole Smith. Hon fick en braksucce men var inte speciellt omtyckt, utan kallades ”lösaktig” och billig.

Men det dök upp en ny kampanj några år sedan. Han var modell för Calvin Klein i deras kampanj för herrunderkläder! Hans bilder var egentligen lika som Ann-Nicoles och lika avklädda men han fick en wow-faktor av både män och kvinnor.

Dessa bilder prydde många väggar, i de ungdomsrum jag såg, men främst i kvinnors då han hade ”det”

Killarna avgudade, tjejerna suktade.

Frågan är bara varför inte han fick lika mycket problem om bilden som Ann-Nicole fick? Hon fick stark kritik för att hon visade upp sig så utmanande men det fick inte Henric. Någon som förstår varför? För bilderna var det som jämfördes…

Slampigt vs. Sexigt.

Sen har vi nästa ämne att bena ut;

Framgångsrika

Madonna är en av de artister som jag personligen beundrar mest i hela världen. Hon har något som inte någon annan i vår tids karriär har. Kanske för att hon enligt medier arbetar hårdare än vad många andra gör. Hon slänger ut citat som om att älska alla trots att hon ibland säger saker som inte många andra kan göra för att hon just är Madonna. Provocerande men likväl ord som beskriver verkligheten.

Hon har något speciellt som inte går att förklara. Hon gör allt rätt men ändå fel enligt massans krav på normer.

Hon är ärlig men ändå ofantligt omtyckt, trots sina åsikter som andra hade gått bananas för.

Sexbok, sexuella anspelningar på turne, hon är inte den bästa sångeskan, klär sig på intervjuer med bar bak och ger fingret åt folk.

Visst vågar hon sticka ut?

Men trots detta med stil. Det går inte att förklara, och även hennes ord är wow. Hennes uttalanden som andra försöker sig på, blir platta. En kopia.

Hon gör allt på ett lite mer mänskligt sätt trots att hon kallar sina fans för bitches. Madonna har med säkerhet en hatklubb som är stor men vad betyder det när man duckar och inte ger gehör? Och när man gör det så blir det med en stil som är så förvånande att man vinner striden.

Sen har vi nästa framgångsrika;

Världens mest otroliga röst tillhörde White Houston. Det kan inte någon annan säga annorluna om. Dessa toner kan ingen ta, och det är fakta oavsett hur mycket vi hör på Idol, sångtävlingar osv. Whitney kan alla låtar medan skaran inte kan mer än den som de försöker efterlikna.

Men vad hände?

Hon var ju den absolut mest otroliga artist när det kommer till att sjunga. Ja, och framträda. Hon var inte hysterisk på scenen som Madonna men det var något som ändå blev wowfaktor.

Karriären blev ”hejdå” när hon träffade fel man och började puffa och gå ner i vita pudrets makt. Hon var borta från scenen länge, men hon tog sig tillbaka med en bra skiva, men sämre sång än innan enligt kritikerna som totalt sågade hennes framträdanden tillsammans med fans.

Jag har bara lyssnat på skivan och de flesta av låtarna är mina favoriter idag. Känns okonstalt och vackert.

Det roliga är att alla mina favoritartister är födda i två stjärntecken;

Lejon; Madonna, White Houston,

Jungfru; Michel Jackson, Beyonce,

Men vad tror du om det jag skrivit? Finns det regler som gör världsartister framgångsrika, eller handlar det mer tur?

Jag tror att det finns två fallgropar och det är att använda droger, ta massans åsikter personligt, och att ge upp när det känns tufft..

Jag tycker att den mest framgångsrika kampanjen i Sverige är killen som agerade lucia på luciatemat. Tyvärr gapade alla så mycket att dem tog bort den, men det var verkligen i sin tid. Precis som Madonna varit sen sin första world tour

Blond ambition Tour.

GÖR DET SOM ÄR Du – Inte vad andra tycker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s