Glöm inte att vila också

Vet du en sak.
Igår gjorde jag något som jag sällan gör, och det betyder ingenting.

För första gången på länge kände jag att det var dags att koppla bort allting och inte tänka på arbete, att prata i telefonen, utan bara fokusera på att vila hjärnan. Låta den andas fastän jag egentligen hade så hiskeligt mycket på agendan som skulle göras.

vila ut

Jag blev så förvånad när jag vaknade imorse och insåg att jag faktiskt hade valt att sova ut. Det syntes i mitt ansikte, och jag kände att mitt tänk idag fungerade på ett annorlunda sätt. Benen kändes lättare och jag hade verkligen vilat ut igår.

Ett – Ingen telefon
Jag stängde av ljuden och la den i byrålådan.

Två – Inga mail
Jag kollade inte mailen alls

Tre – Städning
Diskhögen fick växa, och jag plockade inte undan när jag ätit (porslinet)

Fyra – Frosseri
Jag köpte en chipspåse och dipp. Åt som aldrig förr och levde loppan i soffan.

Jag tipsar verkligen er alla att verkligen göra detta ibland. Man känner sig som ny när man faktiskt har gått hela vägen med frosseri, varit osocial, struntat i måsten och gömt telefonen. 

Vi människor behöver sådana dagar ibland. Det är viktigt.
Det är då man samlar på sig energi och kan fortsätta vägen fram utan att stegen känns tunga. Det behövs så lite för att uppnå så mycket.

Brukar du också ha dagar när du faktiskt struntar i omvärlden och bara kör din egen linje med fokus på jag, jag och jag?

3 reaktioner till “Glöm inte att vila också

  1. Tack snälla ❤️
   Jag har ju arbetat mycket och hårt i mitt liv tills jag insåg att jag inte var en bottenlös tunna. Så jag har lärt mig att lyssna på signaler, men dessvärre är det svåra signaler för de som inte varit ”där” att läsa av.
   Varav jag förespråkar att alla tar en dag i veckan och bara ”är”

   Gilla

   1. Det är en mycket klok sak att förespråka😊 Det är samma här. Har arbetat så mycket, så hårt och länge att jag bokstavligt talat höll på att jobba ihjäl mig. Ville inget hellre än att verkligen få bejaka behovet av att koppla av regelbundet (och påtalade detta), men mina uppdragsgivare tyckte annorlunda. Ny har jag inget annat val än att koppla av…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s