Min resa och några ord på vägen

Jag ställde en fråga på mitt instagram under ”instastory”
– Vad ska jag skriva om i mitt nästa blogginlägg? Tips?
Helena ville veta mer om företagande samt min resa.

Jag tänkte skriva om resan, mer den mentala som svar. Jag tror att vi får vad vi ger i livet, och för mig handlar nästan allt om relationer.

”ADD A LITTLE CONFETTI TO EACH DAY”

För visst är det så, utan att hitta lyckliga stunder i livet, så blir ens vardag lätt grå och trist. Man går i ett töcken av att vara nöjd, fastän det finns så mycket mer att göra glömmer många bort sig själv efter vägen. Det kallas vardagslunk.

Det finns tuffa stunder i livet, många gånger när man stampar sig halt på samma plats – både känslomässigt och praktiskt. Man kommer inte vidare.Tanken är inte i symbios med benen och vetskapen om vad som är viktigt paralyserar förmågan att gå vidare. Man vill, men kan inte. Man kan, men vill inte.

Jag blev förvånad när jag talade med en vän för några veckor sedan som berättade detta fenomen. Att vara aktivt levande men med en vägran att fortsätta framåt trots att målet är nåbart och en dröm. Detta är för mig lite av en skrämmande mental låsning.

img_1449

Jag, personligen, känner mig som en av de lyckliga filurerna på vår planet. Jag har motgångar som många andra, men jag kravlar mig alltid upp igen och lär mig av det som var orsaken till problemet.

Skapandet av den jag är och det jag har i mitt liv är ingen slump, det är en del som vuxit fram. Utan tvekan det viktigaste: insikter och hjärtliga människor i min omgivning.

Jag har en hel kokbok med framgångsrecept med både vänskapsrelationer, företagande och en livskamrat som är unik på alla sätt. Men det handlar om att låta lyckokakans recept gräddas till en fullständig ätbar kaka.

Jag slänger inte en halvfärdig smet för att det saknas ingredienser utan ser till att införskaffa dessa så att det blir en fullständig jackpot i slutändan. Både när det kommer till vänskap, relationer och i mitt företagande.

Målbild – tillverkning – resultat

img_0934

VÄNSKAP OCH PARTNER:
Ta hand om dina vänner. Fina vänner växer inte på träd.

Det är inte fel att välja äpplen med omsorg, men man ska inte glömma de som även ligger på marken. Det finns många guldkorn som man ofta inte ser för att man siktar in sig på det som är enligt mallen ”normalt”

* Gå den extra milen för den vid din sida, som du vet att denna hade gått för dig

* Var ärlig – Fastän ärlighet kan gör ont ibland

Våga säga nej när du inte har möjlighet att hjälpa till med det som frågas om

* Tala till din vän, inte om din vän

* Var inte rädd på att anförtro dig till en vän. En vän kan bevara en hemlighet

* Hör av dig till din vän om än du har en partner vid din sida. Kärlek till en vän ska behandlas med värdighet

* Våga ta kritik – du är inte perfekt och behöver också vägledning i många avseenden

Ge energi – ta den inte! Samma gäller i det du får. Våga säga till om du tycker att du träffar en energitjuv.

Ha roligt (!) – skratta (!) – våga (!)

Var med andra ord en vän/ partner/ kollega du skulle se upp till och respektera . Det är då du får tillbaka det du skördar. Kontakter är så viktigt och då menar jag sådana som bryr sig om dina intressen. Det är där vinster ligger.

GE INTE UPP DINA MÅL:
När livet ibland spelar ett spratt och testar dig – Ge inte upp!

Se till att avsluta det du påbörjat, för den vision du hade (har) i din målbild är fortfarande en vision trots att du inte slutförde det. Gå den extra milen för den sista ingrediensen och se till att få ”pokalen”
Inga mål är obetydliga om det är det mål du affirmerat.

Rom byggdes inte på fem dagar, och det byggs än idag i Rom.

Så, med detta inlägg vill jag ösa stora skopor med kärlek till alla som finns i min närhet. Människor som hjälper mig att skapa magi flera gånger om dagen. Men, även till mig själv som har skaffat mig insikt hur jag vill att mitt liv ska vara, och även vem som får vara en del av det. Exakt så började min resa.

Insikt och välja rätt människor i mitt liv.
Detta var inte ett svar om företagande på sin spets som frågan gällde, men för mig går allt hand i hand. Relationer, äkthet och lärdomar. Ja och att våga tro på sig själv.

Det finns ingen som är kirurg med licens utan att gjort en praktik.

Kärlek till just Dig – idag!

ps: Helenas fina instagramkonto hittar du HÄR

9 reaktioner till “Min resa och några ord på vägen

 1. Så klokt och fint skrivet, och vilken härlig inställning du har! Jag skulle kunna skriva en jättelång kommentar!
  Jag måste också passa på att berömma dig för hur bra du skriver. Jag njuter av att läsa då jag upptäcker att någon kan hantera det skrivna språket som en skicklig musiker hanterar sitt instrument!
  Med dessa ord ger jag Dig kärlek idag!

  Gilla

  1. Men tack snälla.
   Vad gullig du är! När jag skriver om något jag tycker om då blir jag som förhäxad haha
   Love back to U ❤️

   Gilla

 2. Så fint och viktigt ! Jag har också fått detta berättat till mig av en annan vän men inte så grundligt och djupt som denna text! Tack för att Du delar med Dig och för insikten att vi måste stanna upp och se vad vi har omkring oss! Glad jag ställde frågan! Love love love //Helena

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s