Valet 2018

Jag är oerhört kluven i detta val.

Jag brukar vara säker på vad min röst kommer att falla på men i år blev det verkligen en berg och dal bana hur jag bör, och ska tänka. Av någon anledning så tycker jag att varje parti har en sakfråga som är en viktig parantes.

Äldrevården, sjukvården, skattefrågor, skola, invandring, polisstyrkor, rättsväsendet, miljöfrågor, import, export, mänskliga rättigeheter osv.

För mig handlar det inte om att sätta sig in i bara en specifik fråga utan att verkligen analysera varje parti i sömmarna.

– Om jag tycker om just en sakfråga som ett parti presenterar, står då detta parti för andra saker som jag inte står för? Det är en svår nöt att knäcka då nästan alla partier har något som är enligt min åsikt. Men, som sedan står för något helt annat som inte är min melodi.

Tänk så bra Neo har det.. Han följer matte Mirja oavsett blåsväder och litar fullt ut på att hon gör ett bra val, utan att ens veta om det.

Invandringen har varit en stor sakfråga i år, varav jag tror att Sverigedemokraterna går så starkt framåt. Man lyssna, man läser och man begrundar hur invandringen påverkar oss.

Jag har själv varit i förorten ta Fittja som exempel. Det var verkligen inte en rolig syn, och jag blev nästan lite mörkrädd när jag stannade till där och väntade på bussen när jag skulle besöka mitt fd. lager som låg i Botkyrka.

Det var uniformerade poliser överallt. Jag menar överallt. Det var som en annan värld. Det var burkor överallt och killar som med säkerhet inte var födda i Sverige grupperade sig och kastade glåpord mot de som väntade på bussen.

Men det gör inte att jag blir Sverigedemokrat! Tvärtom!

Det gör att jag funderar på vad man kan göra för att få dessa grupper att bli mer segregerade i samhället och känna sig sedda.

För den enda utsatta gruppen i just Fittja var inte bara de som var nyanlända eller uppenbart annan religon, utan en man kom ut med en kasse från systembolaget och sprättade upp en öl precis bredvid mig och klockan var inte slagen 11 på dagen. Han var utan en blinkning en utslagen människa som var född i Sverige med en bred Stockholmska och vitt hår.

Vi kan ta en annan del av Stockholm som exempel.

Kickersbrudarna som härjade med 100% svensk härkomst men med trasiga värderingar på 90-talet som de förmodligen fått från sina föräldrar. Dem skapade skräck i tunnelbanor, på sina ”områden” och gjorde skräck och i folkmun kaos på gatorna.

Jag är INTE en rasist. Det vill jag verkligen påpeka. Jag tänker inte heller på att det säkerligen kostar pengar att hjälpa andra människor. Inget liv har en prislapp och det är fakta. Ge det du kan och skapa kärlek och omtanke till andra.

* det enda som jag inte är för är, att man ska tillåta böneutrop i Sverige, acceptera att våra lagar inte efterföljs.

Men inte röstar jag på Sverigedemokraterna för att jag inte tycker att det är okej. Det finns ju trots allt många andra saker man måste ta ställning till, och det jag nämnde ovan är sjukvården, vad skattepengar ska gå till, hur hjälper vi hemlösa människor?

Men viktigast av allt; Vad är mitt val av partis helhet gällande frågor som jag tycker är viktiga? Det som gör att jag tänker, hejsan svejsan, är när jag ser att ett parti vill ha marknadsmässiga hyror på hyresrätter! På riktigt! Min lägenhet är 26 kvm och jag betalar 4400 kr i månaden för den. Skulle jag få marknadsmässig hyra skulle det betyda att denna hyra landar på en betydlig större kostnad mer per månad.

Du kan räkna ut din ”nya” hyra HÄR

Men, allt har en förklaring. Om man bara snöar in sig på rubriker utan att läsa texten blir man med automatik en rubrikväljare.

Invandring läs på vad det kostar och ta även reda på vad det får för konsekvenser eller fördelar.

Marknadshyror ta reda på om det istället ger mer bidrag som gör att skattebetalare betalar hyran för att uppnå den nya hyran.

Generellt så tycker jag att SL/ eller annan lokaltrafik ska vara fritt. En vän sa till mig en klok sak, och det är att höja skatten med en viss % och ge oss som betalar, ursäkta, sjuka pengar, för månadskort fira resor. gör det till en skattehöjning istället så att verkligen alla har råd att åka till sina destinationer.

Hur som helst, i detta val ligger min röst på Liberalerna. Vad ska du rösta på?

Kram

4 reaktioner till “Valet 2018

 1. Självfallet liberalerna. Är medlem i partiet.

  Tänkte passa på att höra med dig vart i Göteborg man kan provdofta på dina doftlius? Den där med Kopparberg och kupa ä r ju bara för läcker. Den som doftaräpple kardemumma och kanel.
  Stod på sidan att den kommer på lager i september. Men tänkte om dharma någon återförsäljare här i Göteborg, så man kan provdofta.
  Kramisar

  Gilla

  1. Men fina ❤️
   Det kommer massor av nyheter till göteborg snart så stay tuned. Jag hojat till när alla fått leveranserna
   Kram fina Du

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s